Wat te doen in Almere

Als je op zoek ben naar een plek om er even een dagje of een weekendje tussenuit te gaan, dan is Almere misschien een idee. Almere is een stad in Flevoland en de stad ligt voornamelijk onder zeeniveau. Maar wat kan je dan allemaal doen in Almere? We gaan je in dit artikel op een aantal ideeën brengen. 

Een romantische date

Almere is de perfecte plek voor een dagje of weekendje weg voor Valentijnsdag. Je kan overdag bijvoorbeeld langs de haven gaan wandelen. Je kan ook wat meer uitdagende dingen doen, zoals een escape room of samen een kookworkshop volgen. Misschien is de rust opzoeken meer jullie ding, dan is een dagje spa of naar de bioscoop ook een leuk idee. Je kan de dag afsluiten met ergens lekker te gaan eten, bijvoorbeeld bij Woodstone in Almere. Hier heb je heerlijk Italiaans eten zoals pizza´s. Als echte afsluiter kan je daarna nog overnachten in een hotel. 

Architectuur

Als je naar Almere gaat, is de architectuur zeker niet iets wat je wilt missen. In Almere staan heel veel bouwwerken van beroemde architecten, zoals Rem Koolhaas, René van Zuuk en Herman Hertzberger. Er staan bijzondere bouwwerken als de Citadel, The Wave, Smaragd, La Défense en Rode Donders. Als je veel van architectuur houdt, kan je een stadswandeling langs de twintig mooiste gebouwen volgen. Ook kan je ervoor kiezen om een stadswandeling onder begeleiding van een gids te doen, waarbij je alles leert over de bijzondere gebouwen. Als je kinderen hebt, kan je ervoor kiezen om dan de kinderspeurtocht te doen.

Museums

Je kan ook naar een museum gaan, bijvoorbeeld het PIT Veiligheidsmuseum. Je leert daar het belang van het werk van de politie, de brandweer en de ambulancemedewerkers. Ook leer je alles over de geschiedenis van de hulpdiensten en hoe zij ervoor zorgen dat Nederland zo veilig mogelijk blijft. Buiten dat je veel leert over de hulpdiensten, staan er een aantal grote en bijzondere voertuigen en objecten. Ook kan je in het PIT Veiligheidsmuseum een ingerichte meldkamer en een crisiscentrum vinden. Je kunt alles leren over het verkeer door je skelterdiploma te halen. Er is een interactieve tentoonstelling en je kunt ook spannende games doen. Vaak ligt vlakbij het museum een historische blusboot die je mag bezichtigen.