Monddroogheid snel en effectief aanpakken doe je zo

Je mond is belangrijk om goed te verzorgen. Als je ergens last van hebt is dat niet alleen vervelend maar je algehele gezondheid kan ook last ondervinden van problemen in je mond. Heb je nu bijvoorbeeld vaak last van een droge mond dan kan dit ertoe leiden dat je last krijgt met slikken of praten of dat je slechter slaapt. Je wordt niet alleen wakker met een droge keel, maar omdat je meer drinkt word je ook steeds wakker omdat je naar het toilet moet. Dat schiet natuurlijk niet op.

Keuze uit veel producten bij diverse mondproblemen

Mondproblemen zijn er in tal van soorten waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan amandelstenen (tonsil stones), een vieze adem, wondjes in de mond of een ontsteking aan tanden en tandvlees maar ook aan een voortdurend droge mond. Dit kun je deels voorkomen en behandelen door regelmatig water te drinken maar er is meer wat je kunt doen. Er zijn niet voor niets talloze producten in de handel die ervoor zorgen dat de droogheid in je mond minder wordt en je er zelfs helemaal vanaf kunt raken.

Kauwen voor een gezond gebit en dito mond

Als je wel dol bent op kauwgom dan kun je daarmee ook je monddroogheid tegengaan. Je dient daarvoor natuurlijk wel een stukje speciale kauwgom te kopen zoals Moist-R™. Deze kauwgom is speciaal gemaakt met ingrediënten die ervoor zorgen dat je zelf meer speeksel aanmaakt. Op die manier wordt niet alleen je mond minder droog maar zorg je ook voor gezond tandvlees, gezonde tanden en een prima glazuur.

Kauwgom is effectief en veilig in gebruik

De kauwgom is vrij van kunstmatige bestanddelen zodat je er zeker van kunt zijn dat deze veilig gebruikt kan worden en zo vaak als jij nodig vindt. De kauwgom bevat geen conserveringsmiddel, geen titaandioxide en geen suikers. Dit voorkomt problemen zoals aantasting van het glazuur en verstoringen in de stofwisseling of dat je last krijgt van je darmen. Hulpstoffen worden vaak toegevoegd aan dit soort kauwgom maar ze wekken alleen de schijn dat iets beter werkt terwijl het in werkelijkheid niks uitmaakt of ze er wel of niet inzitten. Ze hebben eerder vervelende bijwerkingen dan echt nut.

Ga je droge mond met het juiste mondwater te lijf

Mondwater is ook een prima oplossing om een minder droge mond te krijgen. Als je zelf geen problemen hebt met regelmatig spoelen (niet iedereen is er even goed in) dan kun je dit middel zeker inzetten om monddroogheid tegen te gaan. Houd er daarbij wel altijd rekening mee dat je kiest voor mondwater waaraan zo min mogelijk chemische toevoegingen gedaan zijn, liefst helemaal geen. Dit is zeker het geval bij het OxyFresh mondwater Lemon.

Geen bijwerkingen omdat er geen chemische stoffen in zitten

Aan dit mondwater zijn geen alcohol, chloorhexidine, sacharine of SLS toegevoegd omdat deze stoffen geen enkele meerwaarde hebben voor een effectieve werking. SLS en sacharine zorgen voor een prikkende werking waardoor de consument kan denken dat het middel beter werkt maar dit is niet waar. Het geeft zelfs in het slechtste geval alleen maar bijwerkingen zoals wondjes (waar weer schadelijke bacteriën op af komen) waar je als spoeler echt niet op zit te wachten.

Maak het jezelf makkelijk

Wil je graag een droge mond tegengaan en ervoor zorgen dat het probleem goed en snel wordt opgelost? Kijk dan goed wat je daarvoor het beste kunt aanschaffen. Als je het jezelf makkelijk wilt maken en niet alles los van elkaar wilt kiezen kun je ook een pakket kopen waar verschillende producten voor mondverzorging bij elkaar in zitten. Een goed voorbeeld van een dergelijk pakket is het Oxyd8 Dry Mouth Pakket.

Wat zit er zoal in het pakket?

Het pakket bestaat uit tandpasta, mondwater en speciale pastilles. Het mondwater en de tandpasta bevatten hydraterende ingrediënten zodat je mond na gebruik meteen vochtiger aanvoelt. De pastilles zijn bedoeld om op het moment dat je een droge mond krijgt deze meteen vochtiger te maken. De pastilles bevatten geen suiker zodat ze geen gevaar vormen voor je gebit en je hebt doorgaans aan drie tot vier stuks per dag al voldoende.

Tandenpoetsen hydrateert de mond

De tandpasta en het mondwater werken op basis van zink en actieve zuurstof. Deze twee ingrediënten zorgen er samen voor dat je mond na gebruik niet alleen een stuk minder droog aanvoelt maar dat ook de schadelijke bacteriën die voor een slechte adem kunnen zorgen veel minder kans krijgen zich te nestelen en te groeien. Omdat zij niet van een vochtige omgeving houden is het zaak dat je je mond juist zo vochtig mogelijk houdt en genoeg speeksel aanmaakt.

Pak je probleem snel en effectief aan met meer producten

Als je last hebt van een droge mond en daarvoor nog niets in huis hebt om dit tegen te gaan of niet goed weet welk product je het beste kiezen kunt, is het bepaald geen slecht idee om als eerste een compleet pakket in huis te halen waarmee je monddroogheid tegengaat. Je kunt dan ook kiezen voor het OraRelieve Droge Mond Pakket. In het pakket zitten een tandpasta, mondgel, mondwater en spray die allemaal zo ontwikkeld zijn dat ze een droge mond verhelpen.

Gel voor een langdurige verlichting

Probeer altijd eerst alle producten uit die in het pakket zitten zodat je weet welke je het fijnste vindt om te gebruiken. Kijk ook goed bij welk product je het meeste baat hebt. Is je keuze gevallen op de Oralieve Moisturising Mouth Gel? Breng deze dan aan als je last hebt van een droge mond. Dit kun je zowel overdag als ’s avonds voordat je naar bed gaat doen. In het tweede geval kan de gel wel een werking tot maar liefst acht uur hebben zodat je er langdurig verlichting en verzachting van ondervindt. De gel breng je aan in de mond maar als je last hebt van droge of gebarsten lippen kun je deze daar ook op doen. Dit probleem komt namelijk ook regelmatig voor bij mensen die last hebben van een droge mond.