Ik ga op reis en neem mee

Als je ergens heen wil voor vrijetijdsbesteding, dan heb je sowieso wat spulletjes mee. Je kan niet zomaar de auto instappen en vertrekken. Tenzij je de trend #vanlife volgt en al allerlei voorbereidingen hebt gedaan. Glamping is nog een voorbeeld hiervan waar je best spontaan op reis kan gaan. Maar niet iedereen heeft deze luxe om een busje volledig in te richten en berusten met een keuken en bed. Daarom hebben we in dit artikel een aantal tips op een rij gezet om een reis te plannen. 

Wat je sowieso meeneemt

Denk hierbij aan de waardevolle spullen zoals je vaccinatiepaspoort, portemonnee, telefoon en eventueel een mondmasker voor het geval je met het openbaar vervoer gaat. Als je met de auto gaat, dan moet je ook de reserveonderdelen meenemen zodat je bij pech alle benodigdheden hebt om snel weer onderweg te zijn. Vergeet niet op tijd te tanken zodat je altijd kan blijven rijden. Stel je bent vergeten deze dingen mee te nemen, dan zal je voldoende batterijen bij je moeten hebben. Dit zorgt ervoor dat je eventueel de autoriteiten en je dierbaren kan bellen.

De minder duidelijke spullen

De volgende spullen liggen minder voor de hand. Op reis gaan is leuk maar soms ben je ‘s nachts onderweg of in een gebied die niet erg aantrekkelijk is. In dit geval zou je oordopjes mee moeten nemen om naar wat muziek te luisteren of om naar podcasts te luisteren. Zodoende kan je zelfs in je vrije tijd nog jezelf iets bijleren en ontwikkelen. Daarnaast zou je ook voldoende materialen meenemen om steeds aan je hygiëne te denken. De workout specifieke spullen hoor je ook mee te nemen zoals een handdoek en bidon. Ook deodorant, parfum, tandpasta, EHBO doos bij noodgevallen. In principé heb je ook minder kleding nodig op vakantie. Als je helemaal weg bent van de mode en fashion dan is deze laatste wellicht moeilijk, maar kleren is hetgeen wat de bagage het meeste doet uitzetten. Dat terwijl je in meeste andere landen gewoon wasserettes hebt.