Hierom kies je voor een fijne Curacao vakantie

Sinds jaar en dag staat de bestemming Curacao hoog bovenaan het verlanglijstje van heel wat Nederlanders. Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet te verbazen. Er zijn dan ook best wel wat aantrekkelijke voordelen verbonden aan het boeken van een Curacao vakantie. Als jij eveneens van plan bent om een dergelijke vakantie te ondernemen zijn er ongetwijfeld een aantal zaken waar je absoluut de nodige aandacht aan zal willen besteden. Zo zal je, je met zekerheid afvragen welke bezienswaardigheden je nu echt gezien moet hebben. In ieder geval, de informatie die we op deze pagina voor jou hebben verzameld kan alvast heel wat vragen voor jou beantwoorden.

Waarom kiezen voor een Curacao vakantie?

Voordat we je meer gaan vertellen over de troeven waar je allemaal van kan genieten tijdens een Curacao vakantie is het zeker de moeite waard om even dieper in te gaan op bijvoorbeeld de ligging van dit eiland. Voor Curacao geldt dat zich bevindt op zo’n 25 kilometer voor de kust van Venezuela. De hoofdstad van dit eiland luistert uiteraard naar de naam Willemstad. Van dit eiland is ook bekend dat ze deel uitmaakt van de zogenaamde ABC-eilandengroep. Dat doet ze uiteraard samen met andere populaire vakantiebestemmingen zoals Aruba en Bonaire.

Er zijn best wel wat redenen die we kunnen aanhalen waarom een Curacao vakantie meer dan het overwegen waard kan zijn. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat deze plaats zich kenmerkt door een geweldig fijn klimaat. Dat is echter niet alles, want wat verder ook te denken van de geweldige geschiedenis evenals de vele uitnodigende stranden die je hier aantreft? Een absolute aanrader die we je nu al verklappen om te gaan bezoeken tijdens jouw Curacao vakantie is ongetwijfeld het zogenaamde Christoffelpark. Dit is het Nationale Park van het eiland en eigenlijk absoluut niet over het hoofd te zien, integendeel.

Deze zaken moet je echt gezien of gedaan hebben op Curacao!

De kans is ontzettend groot dat je er tijdens je Curacao vakantie voor gaat kiezen om minstens even te vertoeven op één van de meer dan 40 verschillende stranden die hier zijn terug te vinden. Niet alleen de uitstraling evenals het uitnodigende karakter van deze stranden is daarvoor verantwoordelijk. Dit geldt uiteraard ook voor het geweldige klimaat waar je hier op kan rekenen. Dit gezegd hebbende zou het tegelijkertijd ook zonde zijn om je volledige vakantie hier alleen maar op het strand door te brengen. Er zijn verspreid over het eiland dan ook heel wat interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Wat deze bezienswaardigheden zijn ontdek je hieronder:

  • De plantagehuizen die je verspreid over het eiland terug kan vinden;
  • De hoofdstad Willemstad en de mooi gerestaureerde Otrabanda;
  • De Hato grotten die wellicht zijn gemaakt door de Arawak indianen;
  • Het Christoffelpark, het Nationale Park van het (ei)land;

Nog steeds gebeurt het niet zelden dat mensen het vermoeden hebben dat een Curacao vakantie volledig in het teken moet staan van zon, zee en strand. In de praktijk wordt echter al snel duidelijk dat er toch met absolute zekerheid een aantal zeer interessante bezienswaardigheden ontdekt kunnen worden. De bezienswaardigheden die we hierboven voor jou op een rijtje hebben gezet zijn alvast stuk voor stuk exemplaren die je liever niet over het hoofd zal willen zien.