Genieten van een budgetvriendelijke zomervakantie? Dat doe je zo!

Nog even en dat staat de zomer voor de deur! De laatste weken bikkelen met je tentamens of werkzaamheden op kantoor. Daarna is het tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. Maar zit dat er wel in? Met hoge energierekeningen en een groot huishouden is het niet gek als je budget deze zomer beperkt is. Geen zorgen! Met een beetje slim plannen en creativiteit beleef je een geweldige zomervakantie, zonder je bankrekening te plunderen. In deze tips delen we enkele handige tips om een onvergetelijke en budgetvriendelijke zomervakantie te plannen.

 1. Bestemmingen dicht bij huis
  Waarom ver weg gaan als er in de buurt prachtige plekken zijn om te ontdekken? Kijk eens naar bestemmingen dicht bij huis. En zijn vast genoeg charmante stadjes, mooie stranden of schilderachtige natuurparken bij jou in de buurt. Het weer zit je waarschijnlijk toch wel mee. Het is immers zomer, nietwaar? Door te kiezen voor een bestemming die gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer te bereiken is, bespaar je enorm op vliegtickets en huurauto’s. Er is veel meer leuks in Nederland te doen dan je zou denken!

 2. Kamperen in de natuur
  Kamperen is niet alleen een geweldige manier om dichter bij de natuur te komen, maar het kan ook een enorme kostenbesparing zijn. Huur een tent, pak je slaapzak en ga op avontuur in de wildernis. Veel natuurgebieden bieden goedkope of zelfs gratis kampeerplekken. Genieten van prachtige wandelingen, zwem in rivieren en verzamel ’s avonds rond het kampvuur, zonder je zorgen te maken over hotelkosten of dure restaurants. Ervaar de vrijheid van een budgetvriendelijke kampeervakantie.

 3. Budgetaccommodaties
  Is kamperen niet helemaal jouw ding? Dan zijn er nog steeds tal van budgetvriendelijke accommodaties beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor hostels. Het kan zijn dat je een kamer met anderen moet delen, maar je hebt een heerlijk bed om op te slapen. Zo betaal je slechts een deel van de prijs die je normaal voor en hele hotelkamer betaalt. Een andere optie is om te zoeken naar budgetvriendelijke of last minute hotels, bed & breakfasts of zelfs vakantiehuizen. Veel boekingssites bieden filters waarmee je kunt zoeken naar accommodaties binnen een bepaald prijsbereik.

 4. Slim besparen met een creditcard
  De aanschaf van een creditcard is ook een handige oplossing voor een budgetvriendelijke zomervakantie. Je vraagt je vast af: hoe dan? Als je geen ruim bestedingsbudget hebt, kun je toch geen vakantie betalen? Toch wel! Sommige creditcards bieden bijvoorbeeld beloningen of programma’s, waarmee je punten kunt verdienen bij elke aankoop doe je doet. Deze punten kun je vervolgens gebruiken om korting te krijgen, die je vervolgens kunt gebruiken voor toekomstige reizen, gratis vluchten en hotelovernachtingen.