Beleggen van je geld in crypto

Het beleggen in crypto is de afgelopen jaren erg populair geworden. Het lijkt vaak op een boom en bust markt die voornamelijk wordt gedreven door hype van de media. De markt is zeker onderhevig aan marketing, maar onder de oppervlakte gebeurt erg veel. Voor de meeste mensen die zoeken naar een mooi rendement of mensen die een ‘get rich quick’ mentaliteit hebben is de ontwikkeling op software en regelgeving minder interessant. In crypto beleggen kan immers zorgen voor enorm rendement in een korte periode. De meeste beleggers vinden dat aspect uiteraard interessant en speculeren dan ook graag op de vele cryptomunten die tegenwoordig te koop zijn.   

Manieren van beleggen in crypto

Het beleggen in crypto is tegenwoordig veel toegankelijker geworden. Vroeger had je een flinke know-how nodig om überhaupt de munten aan te schaffen. Je kan het zo moeilijk maken als je wilt, maar je kunt tegenwoordig gebruik maken veel platformen. De meeste platformen geven een goede uitleg en zorgen voor een laagdrempelige manier om cryptomunten te kopen. 

Onder beheer

De makkelijkste manier om jouw geld te beleggen in crypto is onder beheer. Een fonds zoals een hedgefund of bank beheert dan een deel van jouw vermogen. Dat vermogen wordt vervolgens gebruikt om cryptomunten van te kopen. Dit is vaak een percentage van een groter portfolio vanwege het risico. 

Zelf beleggen

Je kunt ook zelf beleggen. Op verschillende platformen kun je tegenwoordig via bankoverschrijving, iDeal of een creditcard geld op het platform zetten. Vervolgens kun je met dat geld zelf cryptomunten kopen. De meeste zullen wel bekend zijn met Bitcoin of Ethereum. Die zijn naar verhouding de grootste en tevens de bekendste cryptomunten. Maar je kunt ook andere cryptomunten, of ook wel altcoins genoemd, kopen als je wilt beleggen in crypto.

Hoger rendement dan de spaarrente van je bank 

Het sparen van geld op de bank was vroeger veel aantrekkelijker dan nu. Het percentage wat je kreeg over het geld dat je op een spaarrekening zetten was veel hoger. Dat rendement is verleden tijd en veel beleggers zoeken naar alternatieven. Een goed alternatief kan crypto staking zijn. Crypto staking is Engels voor cryptomunten staken. Staken is een manier van sparen waarbij je cryptomunten, net zoals bij het sparen op de bank, vastlegt voor een langere periode. Het gemiddelde rendement van staken is tegenwoordig rond de 5 tot 13% per jaar! Geen enkele bank kan dit aanbieden en dat is de reden waarom veel beleggers dit als alternatief gaan gebruiken.

Hedgefund inschakelen bij grote vermogens

Als je particulier beschikt over een groot vermogen of zakelijk zoals een bedrijf dan kun je gebruiken van een hedgefund. Een hedgefund is een beleggingsfonds die het vermogen onder beheer neemt en zorgt voor een goede risico verspreiding. In Nederland zijn er zeker wat hedgefunds te vinden die kunnen zorgen voor een hoog rendement. Bekende hedgefunds zoals Spirit AIM, Antaurus en Major Capital vallen onder hedge fund Nederland. Deze verschillende hedgefunds kunnen een deel van je vermogen onder beheer nemen en beleggen in crypto. Vaak wordt een klein deel van het vermogen toegewezen aan crypto. Door middel van financiële producten kan een hedgefund zorgen voor mooie rendementen op jaarbasis!