3 tips voor een ontspannend weekend in Drenthe 

In deze periode waarin er veel speelt in de wereld en er daarnaast ook hard gewerkt wordt, klinkt een weekend ontspannen als muziek in de oren. Even je hoofd leegmaken zodat je er maandag weer met volle moed tegenaan kunt. Voor zo’n ontspannend weekend ben je in Drenthe op de goeie plek. In deze blog krijg jij 3 tips om deze ervaring zo compleet mogelijk te maken. 

1.Ontdek de omgeving van Dwingeloo 

In het Zuidwesten van Drenthe bevindt zich het mooie Dwingeloo. Het Drentse dorpje wordt omringd door een prachtige omgeving van natuur en geeft jou de gelegenheid om deze te voet te verkennen. Er zijn genoeg wandelroutes in Dwingeloo waaronder een aantal in het noordelijk bosgebied. Staatsbosbeheer heeft een aantal routes uitgezet die het wandelen in Drenthe voor jou een unieke ervaring maakt. De routes zijn gemakkelijk te volgen en kun je zo op internet vinden. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is gebruik maken van de benenwagen.  

2.Overnachten in Drenthe 

Krijg jij na een dag wandelen nog geen genoeg van Drenthe en omgeving? Dan kun je er natuurlijk ook een overnachting aan vastplakken. Boek bijvoorbeeld een hotel in Dwingeloo en ervaar de gezellige sfeer van het dorp. Als je wakker wordt stap je zo weer de natuur in en begin je de dag met één van de vele wandelroutes. Of begin je dag rustig aan met een uitgebreid ontbijt met uitzicht op de bossen. Aan opties voor ontspanning is hier geen gebrek. 

3.Pure ontspanning 

Als we kijken naar wat er om ons heen in de wereld gebeurt, kunnen we allemaal wel een beetje ontspanning gebruiken. Om volledig tot rust te komen kun je bijvoorbeeld een sauna bezoeken, ergens een hapje gaan eten en niet te vergeten de rust van de natuur ervaren. Ga jij toch liever voor een avontuurlijke activiteit? Maak dan een ritje op de solex en maak een route langs het Dwingelderveld. Zo ontdek jij alle verschillende kanten van Drenthe en omgeving. 

Drenthe is de perfecte omgeving om er in eigen land even op uit te gaan. Zo kun jij even een weekend helemaal ontspannen, zodat je daarna weer opgeladen bent voor een nieuwe week. Zo zie je maar weer dat je in eigen land al veel kunt beleven en dat hiervoor niet eens een vakantie naar het buitenland nodig is. Laten we niet vergeten in wat voor mooi land we wonen!